Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Κινητοποίηση για την ψυχική υγεία!!!

Αγαπημένοι μου φίλοι,
ύστερα από πρόσκληση της αγαπημένης μας φίλης λυγερής, το λιγότερο που μπορώ να κάνω εγώ,αλλά και όλοι εσείς είναι η ανάρτηση στο blog μας του καλέσματος σε κινητοποίηση για την ψυχική υγεία.
Γιατί η υγεία και η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας!!!
Γιατί δεν πρέπει να μένουμε απαθείς!!!
Γιατί μας αφορά όλους!!!

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία


Ημερομηνία: 4 Μαρτίου 2009
Ώρα: Από τις 7 το πρωί και για όσο χρειαστεί
Τόπος: έξω από το Υπουργείο Υγείας
Τρόπος: Με αντίσκηνα, καρέκλες, φαγητό, μουσική,
πανό, τηλεβόες και ό,τι άλλο σκεφτεί
το κάθε σωματείο εργαζομένων, ο κάθε εργαζόμενος...


Η κατάσταση των προνοιακών δομών στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι πλέον ανεξέλεγκτη .Η μία Δομή μετά την άλλη κλείνει και τ' αντανακλαστικά της Κυβέρνησης σε νεκρό σημείο. Θεατές αυτής της πρωτόγνωρης για τα Ελληνικά δεδομένα κατάστασης είναι μια κοινωνία σε πλήρη σύγχιση από τον βομβαρδισμό των κακών ειδήσεων που δέχεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ,οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής . foto1.jpg









Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δομές, εκ των οποίων άλλοι έχουν να πληρωθούν κάτι μήνες, άλλοι απολύονται σταδιακά και άλλοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, αφού δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι,σε αθλία ψυχολογική κατάσταση,καταχρεωμένοι, δεν μπορούν να κάνουν τιποτ' άλλο από το να εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σαν άνθρωποι πλέον σε ανθρώπους.

Επί τέλους δεν υπάρχει κανείς πολιτικός άνδρας ν' απαντήσει ευθέως, και με ειλικρίνεια επί του πρακτέου ?

Να πάρει θέση, ενώπιος ενωπίω με τους άμεσα θιγόμενους εργαζόμενους και να αναλάβει την ευθύνη της συνέχισης ή κατάργησης της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της Κοινωνικοψυχικής αποκατάστασης των ψυχικά νοσούντων συνανθρώπων μας.;

Εκεί κατάντησε η εξουσία ; Να αφήνει στο έλεος του Θεού , κατά τα τριτοκοσμικά πρότυπα, εντελώς ανυπεράσπιστους ανθρώπους.;

Τόση πολιτική ευτέλεια, τόση έλλειψη ανθρωπιάς με τον πολιτισμικό μας δείκτη στο Ναδίρ ????

Αρνούμαι να το πιστέψω.

Έλεος διαψεύστε με δημοσίως με επιχειρήματα και αποδείξεις.

````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

...

Οι λόγοι που μας βγάζουν για άλλη μια φορά στους δρόμους είναι κρίσιμοι. Το Υπουργείο Υγείας άλλη μια φορά και για τέταρτη συνεχή χρονιά δε χρηματοδοτεί τις υπηρεσίες, αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους έως και 7 μήνες (μέχρι σήμερα τουλάχιστον), αθετεί τις δεσμεύσεις του, θα πλήρωνε και θα εξοφλούσε για το 2008 μέχρι τις 15-1-09. Ο Φεβρουάριος τελειώνει και ούτε κουβέντα για χρήματα. Αποκαλύπτει έτσι την αδιαφορία του για τους ασθενείς και για τους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και που θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτές. Οι εργαζόμενοι, που τόσα χρόνια έχουν σηκώσει στην πλάτη τους την όποια ψυχιατρική μεταρρύθμιση υπενθυμίζουν με τρόπο ηχηρό ότι δεν είναι σούπερ ήρωες, ότι έχουν ανάγκη να αμείβονται για να ζήσουν, για να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.

Ώρα για business!

Μπορεί να κινδυνεύει να καταρρεύσει το όραμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις του Συνηγόρου του Πολίτη http://psi-action.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html, αλλά μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς ...όραμα.
Δεν μπορούμε όμως να ζήσουμε χωρίς υπηρεσίες ψυχικής υγείας, γιατί καλύπτουν μια μεγάλη ανάγκη των πολιτών. Και όταν αυτές οι υπηρεσίες δεν παρέχονται και δεν υποστηρίζονται από την πολιτεία, όλο και κάποιος βρίσκεται να καλύψει το κενό.

Είναι γνωστό ότι, τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια, οι δημόσιοι φορείς ψυχικής υγείας βουλιάζουν στα χρέη και οι κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας των μη-κερδοσκοπικών οργανισμών κινδυνεύουν να κλείσουν. Το κενό, λοιπόν, δημιουργήθηκε.

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο μη γελιόμαστε! Απλά δεν ενδιέφερε το Υπουργείο η διατήρηση και η βιωσιμότητα των Μονάδων αυτών αλλά η εξόντωση τους, ώστε να δημιουργηθεί η ανάγκη για "επενδύσεις" από πραγματικούς επιχειρηματίες...
Ο θυμός και η απογοήτευση μεγάλη. Δεν είναι μόνο ότι δουλεύουμε απλήρωτοι και εξουθενωμένοι. Είναι κυρίως γιατί ένα έργο τουλάχιστον 20 ετών που έχει να κάνει με το σεβασμό στα δικαιώματα και με τη ποιότητα ζωής των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα θα σβήσει.

Πρέπει να μας βρουν όλους μπροστά τους.

πηγή:http://psi-action.blogspot.com

Εμείς δεν το ξεχνάμε ότι

η Ζωή είναι ένας αγώνας χωρίς ανακωχή που πεθαίνουμε πολεμώντας με το όπλο στο χέρι.
Γι' αυτό θα επιμένουμε να υπερασπίζόμαστε την πρόσβαση των ΑμεΑ

σε μια αξιοπρεπή Ζωή

Και υπογράφουμε

http://www.gopetition.com/online/22587.html

εσεις πότε θα το υπογράψετε κύριε Υπουργέ , ή δεν σας αφορά ;;;;;;;

Η κινητοποίηση δεν γίνεται για να "παζαρέψουμε" τους μισθούς μισού χρόνου που μας χρωστάνε, αλλά για την αλλαγή της πολιτικής στην ψυχική υγεία. Και αυτό αφορά όλους. Η παιδεία και η υγεία είναι υπόθεση όλων των πολιτών και όχι όσων εργάζονται σε αυτούς τους τομείς.

http://psi-action.blogspot.com/

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ολοι έχουν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή και είναι απαράδεκτο για τον εργαζόμενο να εργάζεται χωρίς να αμοίβεται για τον κόπο του.
Εύχομαι ο αγώνας τους να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν και πλέον είμαι δυστυχώς πεπεισμένη ότι έχει περάσει ο καιρός που "με αγώνες κατακτούσαμε τα δικαιώματά μας".
Κι αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό!

marian είπε...

Γεια σου ΄Ελενά μου!!
΄Εχεις απόλυτο δίκιο!!
Τίποτε δεν κατακτάς πλέον με αγώνες!!
Αυτοί που κυβερνούν δεν καταλαβαίνουν τίποτε πια!!!
Η ανασθησία σε όλο της το μεγαλείο!!!
Ας ελπίζουμε ότι κάποτε κάτι θα αλλάξει!!ή λες πως όλα είναι άδικα;;;
Δεν θέλω να το πιστέψω!!!!